Oameni si locuri — 12 Iunie 2012
Despre orasul meu – Ciambur Sanziana , cls.a-VII-a A / scoala Avram Iancu Covasna

Ca puncte de atractii turistice putem aminti Cetatea Dacica , ce se afla pe unul din dealurile ce marginesc valea cu acelasi nume , Balta Dracului care se afla in centrul orasului si “Planul inclinat” . Acest “Plan inclinat ” numit sui “Sicalau” , este un monument tehnic unicat in Europa . El foloseste forta gravitatiei pentru a transporta vagoanele incarcate cu lemne .
Parcurile sunt frumos amenajate , iar pe marginea drumului sunt plantati trandafiri inmiresmati , ce dau culoare orasului .
Chiar daca criza nu ne permite foarte multe lucruri , primarul orasului nostru se straduieste sa ne faca mandri ca suntem romanai .
Dca ar fi sa schimb ceva in orasul meu , as spune ca bogatiile naturii sa fie mult mai mult puse in valoare , tinerii sa aiba mai multe locuri de distractii , iar oamenii sa aiba mai multe locuri de munca .
Daca am fi mult mai uniti , mult mai intelegatori si nu am mai polua orasul , acesta ar fi apreciat de toti oamenii din jur , pentru ca avem multe atractii turistice de invidiat .
CIAMBUR SANZIANA
clasa a-VII-a A / scoala Avram Iancu Covasna

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>