Proiecte — 18 Mai 2012
Proiectul ” ECO BIOS- COVASNA ” 2012

Prin semnarea unui protocol de colaborare intre “ECO BIOS” , Primaria orasului Covasna si Scoala Avram Iancu Covasna , a inceput din luna mai derularea proiectului “ECO BIOS-COVASNA ” . Acest proiect are ca scop constientizarea si educarea comunitatii locale privind importanta protejarii mediului inconjurator prin :
- cresterea gradului de apreciere si cunoastere in randul comunitatii locale privind importanta conservarii biodiversitatii mediului inconjurator ;
- dezvoltarea unei infrastructuri specifice la nivelul comunitatii locale , necesara la informarea si desfasurarea activitatilor specifice protejarii mediului ;
- promovarea si dezvoltarea unor oferte educationale extrascolare si nonformale menite sa orienteze comportamentul copiilor spre responsabilitate, participare si implicare in activitati specifice de protectie si conservare a mediului inconjurator .
Grupul tinta este format din elevii si profesorii ce activeaza in scolile prezente in aria de acoperire a proiectului si de factorii de decizie locali . Se vor realiza protocoale de colaborare intre “ECO BIOS” , scoli si autoritati locale , se va amenaja un spatiu verde cu un loc de joaca pentru copii si se vor organiza mai multe concursuri de desen , fotografie si alte lucrari ce vor avea ca tema mediul inconjurator .

REZULTATE OBTINUTE:

-10-05-2012 Prima activitate a proiectului , ce consta in semnarea protocoalelor de colaborare ce vor sta la baza viitoarelor actiuni comune , intre ECO BIOS-SCOALA-PRIMARIE , a fost finalizata .

- 28-05-2011 A doua activitate a proiectului , ce consta in amenajarea unui spatiu verde cu loc de joaca pentru copii a fost finalizata . S-a realizat prin plantarea de catre copii a unui numar de copaci de mai multe soiuri , insamantarea de gazon si asamblarea componentelor ce alcatuiesc ansamblul de joaca pentru elevii din Scoala generala Avram Iancu – Covasna

- 22-06-2012 A treia activitate a proiectului , concursul de desen , s-a finalizat prin participarea a 71 de concurenti . Acestia sunt elevi din clasele I-IV din localitatea COVASNA . Premiile au fost inmanate in cadrul festivitatilor de incheiere a anului scolar .

- 22-06-2012 A patra activitate a proiectului , concursul de lucrari scrise , a fost finalizata prin participarea a 16 concurenti din clasele V-VIII din orasul Covasna . Premiile au fost inmanate in cadrul festivitatilor de incheiere a anului scolar .

Related Articles

Share

About Author

admin

(1) Reader Comment

  1. This makes evertyinhg so completely painless.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>