Evenimente Natura Stiri — 04 Iunie 2013
Iunie  2013 – Cu caiacul pe Dunare

Luna iunie , da startul expeditiilor pe Dunare si pe ostroavele dunarene . Noile caiace rigide vor ajuta la parcurgerea unor distante mai mari intr-un timp mai scurt , dar si la cresterea sigurantei pe timpul excursiilor . Aceste actiuni vor face parte din proiectele ce se vor derula pe parcursul anului 2013 . Fotografierea elementelor definitorii ale acestor zone si culegerea de alte materiale , vor fi prezentate administratorilor ariilor protejate in scopul realizarii proiectelor de management pentru siturile Natura 2000 din aceasta zona . In calitate de administratori ai acestor arii naturale , vor incerca sa introduca excursiile cu caiacul in planul de dezvoltare turistica , fiind o modalitate ecologica de turism si de a descoperi si monitoriza biodiversitatea pe Dunare .
Aceasta actiune s-a desfasurat intre localitatile Giurgiu si Oltenita . Au fost parcursi aproximativ 55 km si a durat 8 ore . Caiacele au fost puse pe apa la ora 12:00 , pe canalul din apropierea podului Giurgiu , si am ajuns in portul Oltenita la ora 20:10 minute . Pe parcursul calatoriei s-au luat doua pauze de 15 minute iar in jurul orei 18 am fost nevoiti sa ne refugiem un timp pe malul bulgaresc , datorita valurilor mari cauzate de rafalele puternice de vant . Am avut parte de mai multe reprize de ploaie , dar nu au constituit o problema fiind echipati corespunzator .

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>